2018. feb 05.

Nem eszik a gyerek húst? Majd most fog...

írta: Zűrzavaros Család
Nem eszik a gyerek húst? Majd most fog...

Gyakori probléma, hogy a szenzoros (autista, adhds) gyerekek nem szeretik a húst, a textúrája miatt. De a gyerekeknek és főleg a fiúknak több proteinre és zsírra van szükségük. Szóval kéne az a hús. 

A nagyobbikom nem ette a húst, a kisebbik egy időben meg csak azt ette, úgyhogy univerzális megoldást kerestem és találtam egy heti 5 perces megoldást. Abból indultam ki, hogy a szenzoros gyerekek jó része csak csirke nuggetset eszik, tehát annak a textúrája az elérendő. A trükk tehát abban rejlik -szerintem, hogy a húst nem daráljuk, hanem daraboló géppel szabad szemmel nem látható rostokra szedjük és kiszedegetjük belőle az esetleg megmaradt inakat, liszttel egyneműsítjük. Íme:

huspogi1.jpg

Az eljárás:

  1. 2 db tanyasi, vagy egy darab sima csirkemellet, 2 evőkanál kacsazsírt, 3 evőkanál (gm) lisztet, sót, fokhagymaport és pirospaprikát berakok a darabológépbe és jól összedarabolom.
  2. a felét kiveszem és ahogy kis köröket formázok belőle a felbukkanó inakat kiszedem, lisztbe, vagy zsemlemorzsába forgatom és lefagyasztom
  3. a másik feléhez még hozzáadok egy kis köményt és hengert formázok vele és úgy lisztezem. Fő a változatosság. Ezt is fagyasztom.

huspogi2.jpg

A variációk lehetősége végtelen:

Ha a gyerek nem eszik köretet, akkor tojással, vagy cukkinivel, főtt karfiollal lazítom és még teszek bele lisztet.

Húslevesfőzésből megmaradt főtt husit is tudok pépesíteni és tojással (vagy helyettesítővel) és liszttel tócsniszerűséget gyártani.

>> További tippekért olvasd el az evésről szóló cikket is!

Jó étvágyat!

lájkolj minket a Facebookon!

 

 

Szólj hozzá

hasznos evés diéta