2019. aug 26.

Mi hiszünk a sokszínűségben - letölthető plakát

írta: Zűrzavaros Család
Mi hiszünk a sokszínűségben - letölthető plakát

Valahogy az írott szónak hatalma van. Traumákat gyógyít, irányt mutat, gerincet ad. Ahogy a házi áldásnak, a falra kifüggesztett hitvallásnak, iránymutatásnak is ereje van. Emlékeztető, ha odapillantunk tudjuk, hogy mit fogadtunk meg, mihez tartsuk magunkat. Ha el is fogy a türelmünk éppen, van valami ami emlékeztet minket és segít visszazökkenni. Olyan mint egy szerződés: mindenkit kötelez, számon-kérhetővé és így könnyebben betarthatóvá vállnak a szabályok.

Éppen ezért az iskola és ovikezdésre plakátokat gyártottunk, hogy az osztály/csoport/otthon így is deklarálhassa elfogadó, inkluzív mivoltát.

befogado-osztaly1.jpg

A szocializáció lényege, hogy a gyermeket megtanítjuk alkalmazkodni és együttműködni a környezetével. Ez a környezet természetesen sokszínű: vannak benne szemüvegesek, alacsonyak és magasak, beszédhibásak, a szabályokra fittyet hányók, bőbeszédűek és némaságba burkolózok, barnák és fehérek.  Ahhoz, hogy  a későbbiekben sikeres barátok, családtagok és dolgozók legyünk meg kell tanulnunk együttműködni, együtt dolgozni, kijönni. Szerintem ennek az alapja az elfogadás.

A plakátok nyomdai minőségűek, A3-as méretűek, de A4-es méretben is nyomtathatóak. Van iskolába, óvodába és otthonra valók. Használjátok őket!

Itt tudod letölteni az iskolait :https://www.mokaeszen.hu/termek-oldal/sokszinu-osztaly-plakat

Az óvodait: https://www.mokaeszen.hu/termek-oldal/sokszinu-csoport-plakat

És az otthonit: https://www.mokaeszen.hu/termek-oldal/sokszinu-haz-plakat

 A plakát ingyenes, az ár, csak a webshopban való megjelenéshez kell. A letöltéshez elég a név és az email cím megadása!

 

 

Szólj hozzá

hasznos