2018. nov 26.

A 10 legjobb szenzoros eszköz - Karácsonyra fel!

írta: Zűrzavaros Család
A 10 legjobb szenzoros eszköz - Karácsonyra fel!

Én az eddigi karácsonyokkor mindig próbáltam valami olyasmit is venni, ami szenzorosan is segít. A külföldi csoportokban is rendszeresen felmerülő kérdés ez. Így összeállítottam egy toplistát, mások és saját tapasztalatainkat összegezve. A legolcsóbb már 180 Ft-tól!

1. Beltéri trambulin - már 8100 Ft-tól is beszerezhető. Nagyon sokan imádják, a gyerek ugrálva tanul, néz tv-t, napi több órában létezik. Erős taktilis inger, fejlesztő hatása is van (pl az egyensúlyérzéket javítja). Nálunk közepesen vált be, használgatjuk, de nekünk nem ez a kedvencünk. 3 éve hozta a télapó :)

               >>OlvasolAkkor kérlek lájkolj minket a Facebookon is, ugyanis szeretnék szakértőket meghívni és ehhez kellenek a számok.

2. Csepphinta - Nálunk ez vált be a leginkább - és most már 8900 Ft-ért beszerezhető. H Most már kevesebbet használjuk, de korábban - 3 évig - napi egy órát tuti volt benne a gyerek. Nem csak szuper szorongásoldásra, hanem fejleszt is. Mi a külföldön szintén nagyon népszerű gorilla gym helyett is ezt használtuk - a hintarészt levéve lógni is lehet rajta, ami nyújtja az ízületeket, és lehet többféle hintát és kapaszkodót is ráakasztani.

karacsonyi_majom.jpg

3. Láva lámpa - azt hiszem ezt nem kell magyarázni: érzékeink kényeztetése, nyugtató hatás. Már 1340 Ft-tól!

4. Profi bunker - Nagyon jó stresszoldó, szorongásoldó eszköz, egyes megoldások plusz helyet sem kívánnak: az ágy bunkerosítására alkalmas sátor, vagy gyereksátor már 3650 Ft-tól beszerezhető.  A sátrat, bunkert ágyat tovább komfortosító karácsonyi égősor (tűzvédelemre figyelni! :)) csupán 900 Ft.

5. Zajvédő fültok - Ez nem valami szépséges, de egy kis horgolt védővel simán el lehet adni téli fülvédőnek és a túlhallásos gyerekeknek nagyon is jól jöhet. Van kimondottan gyerek, de sokaknak jó a felnőtt munkavédelmi már 1628 Ft-tól.

6. Vizes zselégolyó - már 180 Ft-tól. Nagyon jó és élvezetes szenzoros játék,a hogy a golyók megduzzadnak. Stresszlabda is készíthető belőle lufival.

7. Otthoni mászófal. Külföldön ez is nagyon népszerű: fejleszt és energiát vezet le, ízületi nyújtást biztosít. Ez nekünk még nincs, de érzem, hogy előbb utóbb lesz. :) Már 16990-Ftól.

8. Testzokni - nagyon erős vesztibuláris és proprioceptív input, fejleszti a testtudatot, szintén oldja a stresszt. Már 8010- Fttól.

9. Lábmasszírozó szőnyeg. Segít megszokni, elviselni a taktilis ingereket, az ingerkeresőknek meg szuper élvezet, fejleszt és még lúdtalp gyógyító hatása is van.;) Már 4390 Ft-tól

10. Súlyozott takaró - teljesen természetes, gyógyszermenetes megoldás stresszoldásra, az alvás javítására. Őszintén ez az ajándék anyának legalább olyan fontos, mint a gyereknek. :) Már 13400 ft-tól

               >>OlvasolAkkor kérlek lájkolj minket a Facebookon is, ugyanis szeretnék szakértőket meghívni és ehhez kellenek a számok.

Szólj hozzá

hasznos spd