2017. okt 15.

Információs lap minta

írta: Zűrzavaros Család
Információs lap minta

A gyerekeknek készítettem egy gyorsan áttekinthető összefoglaló adatlapot amit azoknak adok oda, akik nélkülem felügyelik a gyereket:  ovi-bölcsi-iskola-szitter. Minden olyan fontos infó rajta van, ami segíti a gyerek ellátását:

Név: XY

Telefon: 2022222222

Diagnózis: Szenzoros integrációs zavar, Szenzomotoros diszfázia (vezető probléma)

A szenzoros integrációs zavar az érzékelés (8 érzék: a testrészek önmagukhoz való viszonya, vesztibulásris – egyensúlyi -, proprioszeptív – testérzetek mint éhség és fájdalom, látás, hallás, szaglás, tapintás) XY esetében túlzott érzékelése. Nem szereti a pelenkacserét, az öltözködést, ha koszos a keze, nehezen eszik. X-nél ez párosul a beszéd értés  és beszéd zavarával. A túl sok inger kiborulást (meltdown) eredményezhet. Ilyenkor nyugodt helyre kell vinni és megvárni, hogy lecsituljon. Néha segít a láb és kéz masszázs, tv nézés.

Főbb nehézségek: válogatós étkezés, nehéz öltöztetni, nehéz a pelenkacsere (pisi esetén állva szoktam)

Milyen helyzetek lehetnek neki nehezek: 12 fő feletti létszám, zaj: a 15 fős néptánc lehet hogy már sok neki létszámban is hangban is.

Allergiák, egészségügyi problémák: tejfehérje (nem laktóz) és glutén allergia

Kommunikáció: vava az alvóállata, amit mindenhova magával visz, cici –enni, inni, anya, cica, nyamnyam, ham – enni, psziiii – tűzoltó, brrrr – traktor, csússz - csúzda, "Haaa" - szomjas 

Ebéd: ebéd tejfehérje és gluténmentes, nem szereti ha meleg, viszek be kekszet tartaléknak

 

Szólj hozzá

hasznos ovi-bölcsi